İlk günlerinde annelerinin sütüyle beslenen bebeklere, daha sonraları hem anne sütü hem de hayvani sütler verilir. Süt, bebeklerin narin vücutlarını sağlamlaştırır, güçlendirir.
Çocukluk döneminin ilk birkaç yılının, bir çocuğun gelecekteki sağlıklılığı üzerinde hayati bir önemi vardır. Sütte bulunan galaktoz beyin ve sinir dokularının oluşumu da rol oynar. Laktoz vücudumuzun kalsiyum ve fosfordan daha iyi yararlanmasını sağlar bu nedenle özellikle bebeklerin kuvvetli kemik ve diş, sıkı kas ve sağlıklı doku oluşumunda faydalıdır.

Süt, memeden kesilen çocuğun gıdasının önemli bir parçası olmaya devam eder. Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan'ın verdiği bilgiye göre iki yaşın altındaki çocuklara tam yağlı süt verilmelidir. Çünkü sütteki yağın sağlayacağı enerji ve vitamin A’ ya ihtiyaçları vardır. 2 yaşından sonra daha çeşitli gıdalarla beslenmeye başladıklarından diyetlerine yavaş  yavaş yarım yağlı süt eklenebilir.

Bunları biliyor muydunuz?

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan'ın verdiği bilgiye göre günde  bir bardak süt tüketen   6 yaşında bir çocuk ihtiyacı olan;

•                    Protein’in % 35’ini
•                    A Vitaminin % 9’unu
•                    Enerjinin % 6’sını
•                    B1 Vitaminin %11’ini
•                    Fosfor’un % 55’ini
•                    B2 Vitaminin %44’ünü
•                    Magnezyumun % 18’ini
•                    Kalsiyumun % 52’sini
•                    B6 Vitamininin % 13’ünü
•                    B12 Vitamininin % 98’ini
•                    İyotun % 30’unu
•                    Niasin’in % 16’sını
•                    Potasyumun % 30’unu karşılıyor.