GEBELERİN DOĞUMA HAZIRLANMAK İÇİN KOLAYLIKLA YAPABİLECEKLERİ BİR MASAJ TÜRÜ...
Perine masajı nedir, nasıl yapılır? Doğumu kolaylaştıran bu masaj hamileliğin kaçıncı haftasında yapılmalı? İşte anne adaylarına öneriler…
Normal doğum yapmak isteyen annelerin doğum ağrısından sonraki en büyük korkularından biri, perinede (vajina ve anüs arasındaki bölge) oluşabilecek travmalar ya da epizyotomidir. Ancak bu durumun da çaresi var. Hem kadınların hem de kadın doğum uzmanlarının doğum yapan bayanların için yapabilecekleri şeyler mevcut.
Perine masajı nedir?
Gebelerin doğuma hazırlanmak için kolaylıkla yapabilecekleri perine masajı; perine bölgesindeki kasların ve dokuların esnemesini ve yumuşamasını sağlar. Perine kasları üzerindeki farkındalığı artırır. Doğum sırasında gevşemesi gereken bu kasların farkında olmak, onların nasıl gevşediğini ve nasıl sıkıştığını fark etmek doğum süreci için oldukça yararlıdır.
Perine bölgesi doğum için mükemmel bir mekanizmaya sahiptir. Bebeğin çıkışı sırasında sabır, yavaşlık, aktif doğum pozisyonları ve spontane ıkınmalarla yumuşacık esneyip bir akordeon gibi açılarak bebeğin doğmasını sağlar ve doğum sonrası hızla eski haline döner. Bu mükemmel mekanizmaya “perine masajı” yaparak destek olunabilir.
Perine masajı ne zaman yapılmalı?
Perine masajını gebeliğin 36. haftası itibariyle doktorunuza danışarak, haftada iki defa yaklaşık beş dakika süreyle yapabilirsiniz. Masaja başlamadan tırnaklarınızın kısa ve temiz olduğundan, ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun. Yağ olarak badem, Hindistan cevizi ya da buğday gibi doğal olanları veya karışım olarak hazırlanan perine masajı yağlarını kullanabilirsiniz. Önemli olan kullandığınız yağın doğal olmasıdır.
Perine masajı nasıl yapılır?
Perine masajı yapmak için en uygun pozisyon sırtınızı yastıklarla desteklediğiniz yarı oturur pozisyonu ya da tek ayağınızı bir sandalye yardımıyla yükselttiğiniz bir pozisyon olabilir. Masajı doğru yaptıktan sonra bedeninizin rahat ettiği herhangi bir pozisyonu kullanabilirsiniz.
Başlarken yağınızı sürdüğünüz iki parmağınızı (ilk günler tek parmağınızı da kullanabilirsiniz) vajinanızın yaklaşık 3-4 cm içine sokarak, vajen kaslarını anüse doğru nazikçe esnetmeye başlayın. Perine bölgesini bir saate benzetirsek; klitoris on iki ve anüs altı olur. Siz parmağınızı üç, altı, dokuz ve dokuz, altı, üç yönünde vajinadan anüse yani aşağıya doğru kaydıracaksınız. Bu kaydırma hafif hafif esnetmeye dönecek ama acıma ya da yanma hisleri olmamalı. İlerleyen günlerde parmaklarınızın baskısını hafifçe artırarak perine bölgesinin esnekliğinin gelişmesine destek olabilir ve bu sayede yırtık, epizyotomi riskinden kaçınabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder