Prima, Türkiye’de bebeklerin yüzde 72’sinin her gün uykusuzluk sorunu çektiğine ilişkin araştırmadan yola çıkarak, ünlü bebek bakım uzmanı Rachel Waddilove’dan tavsiyeler aldı.
Bunları uygulayın
1- Bebeğinizi güzelce doyurun ki, banyo sonrasında aç olmasın ve yıkanmanın verdiği rahatlığın keyfini çıkarabilsin.
2-Ilık bir banyo hazırlayın. Bebeği yıkarken yumuşak bir sünger veya ince pamuklu bez kullanın.
3Banyodan çıkardıktan sonra, yumuşak bir havluya sararak kucağınıza oturtun ya da yatırın. Şarkı söyleyin, sallayın ve nazikçe kurularken gözlerine bakın.
4-Tüm vücuduna masaj yapın. Sonrasında bebeğinizi giydirin ve bezleyin. Bebekler uyanıkken karınlarının üzerine yatmayı sever, siz de banyodan sonra onu kucağınızda veya yumuşak bir havlunun üzerinde yatırabilirsiniz.
5-Bebeğinizin gazı olup olmadığını kontrol edin ve yeterince sıvı almasını sağlayın. Eğer yeterince sıvı almamışsa küçük yumruklarını ağzına götürecek ve bastıracaktır. Böyle bir durum varsa bebeğinizi biraz daha besleyin, kucaklayın, okşayın. Sonrasında onu sırt üstü karyolasına yatırın. İyi geceler öpücüğü verin, ışığı söndürün ve odadan çıkın.
DAHA RAHAT GECELER iÇiN
1-Bebeğinizin tok olması çok önemlidir.
2-Onu uykuya yatırdığınızda altının temiz olduğundan emin olun ve ıslaklığı cildinden uzak tutacak bir bebek bezi tercih edin.
3-Bebeğinizi karyolasına ayakları karyolanın ucunu gösterecek şekilde koyun, rahat ve sıcak olmasını sağlayın.
4-Bebeğiniz aşırı yorgun olmasın çünkü yorgun bebekler kolay sakinleşmez. Ayrıca esnemek, gözlerini ovuşturmak, başını bir yandan diğerine çevirmek gibi yorgunluk belirtileri gösterdiğinde karyolasına koyun.
5-Karyolasına yatırdığınızda ağlarsa kucağınıza almayın. Çoğu bebeğin kendi kendine yatışması 10 dakikayı bulur. Bu, uyku eğitiminin çok önemli bir parçası.
6-Gün içinde iyi uyumasını sağlayın.
7-Küçük bebeklerin beslenme aralarında kısa süreler uyumasını sağlayın ve beslenme aralarında çok uzun süre uyanık tutmayın.
8-Bebeğinizi karyolasına yatırmadan önce yeterince öpüp okşadığınızdan emin olun.
9-Odadan çıkarken müzikli bir oyuncak bırakın. Ama dikkati dağıtabilecek hareketli bir oyuncak olmamasına özen gösterin.
10-Evdeki ses düzeyini en az seviyede tutun.
DiYETi EĞLENCELi HALE GETiRiN
Diyeti eğlenceli hale getirmek ve motivasyonunuzu artırmak için kurgulanan diyetkolik.com; sağlıklı beslenmek, diyetisyenler tarafından hazırlanmış mönülerle kilo vererek bunu bir yaşam biçimi haline getirmek, egzersiz yaparak vücudunuzu forma sokmak, aynı zamanda sizinle aynı yolda ilerleyen insanlarla ve uzmanlarla paylaşımlarda bulunarak sosyalleşmek için kullanabileceğiniz bir internet adresi.
Sitenin diyetisyenlerinden Gökçegül Er, “Diyet, en temelde beslenme şekliniz anlamına gelir ve nasıl beslenmeyi seviyorsanız sizin için en doğrusu odur. Tabii ki, ‘Her öğün kebap, üzerine de şerbetli bir tatlı yemeyi seviyorum, demek ki diyetim öyle olmalı’ şeklinde düşünmemek gerekir. Sağlıklı beslenmenin ve isteniyorsa kilo vermenin de temel kuralları var. Bunların en önemlisi; sağlıklı beslenmek için vücudun ihtiyacı olan gıdaların dengeli bir şekilde tüketilmesi ve kilo kaybetmek için kişinin harcadığı enerjiden daha düşük miktarda besin tüketmesidir” dedi.