29 Aralık 2014 Pazartesi

Bebekler için Sebze Çorbası Tarifi

Bebekler için Sebze Çorbası Tarifi
Sebze Çorbası:
Malzemeleri : Ispanak üç yaprak,
taze fasulye 2 adet,
havuç ve patates birer orta boy,
pirinç 1 tatlı kaşığı,
dana eti 75 gram,
5 bardak su (1 kilo)
Yapılışı : 45-50 dakika kaynatılır, buharlaşan su ilâve edilir İndirilmeden önce 1 tatlı kaşığı irmik, 1 kahve ka sığı bitkisel yağ ilâve edilir. 5 dakika daha kaynat tıktan sonra, tel süzgeçten geçirilerek günde 1 de fa olmak üzere 24 saat içinde kullanılır.
Kakası cıvık olan çocuklarda yeşil malzemele azaltılıp, havuç, patates, pirinç çoğaltılır ve ya; konmaz. Peklik çeken çocuklarda ise, yeşil malzeme miktarı artırılır ve tereyağ kullanılır. Dördüncü ve beşinci aya doğru sebze çorbası malzemesi biraz artırılır. 3 dal maydanoz, yarım kabak, 1-2 marul yaprağı ve az miktarda 2 defa çekilmiş kıy ma ilâve edilir. Bazı çocuklar başlan gıçta sebze çorbasını almayabilir. Bunları azar azar alıştırmak lâzımdır.
bebek çorbası
Az şeker ilâve edilir. Sebze çorbası malzemesi içindeki bazı maddeleri sevmeyebilirler, icabında birkaçı değiştirilebilir. Gerekirse blendarda çekilebilir. 4-5 aylıktan sonra evde pişen yemeklerin suları, biberli, baharatlı ve çok yağlı olmamak kaydıyla çocuğa tattırılır. Çocuk bunu sever ve hazım güçlüğü çekmezse ev yemeklerinin içindeki malzemeler ezilerek, hatta içine patates ve ekmek konularak günde 1 kere bebek doyurulabilir.
2
Sebze Çorbası Tarifi 2.versiyon
Bu çorbamız bebeğimizin ilk haftasından itibaren verilebilmektedir.
Malzemeleri : 3 Su bardağı su
2 adet Orta boy havuç
Çok çok az tuz
1 Adet patates
Mevsimine göre sebze
İlk haftadan sonra her geçen gün farklı malzemeler eklenebilir.
Yapılışı: Ortalama 40-45 dakika kaynatırız. ( Düdüklü tencere ise 2 Bardak su ile 15 dakika kaynatmak yeterlidir. ) Daha sonra süzgeçten geçirerek sebzelerin suyu bir kapta toplanır fakat süzgeçte sebzelerin suyu çıksın diye ezmiyorsunuz. 1 Çay kaşığı irmik ekleyerek 4-5 dakika daha kaynatıyoruz. Havuçları ve patatesi ezerek püre haline getiriyoruz. Bu pürenin içerisine biraz daha irmik ekliyoruz. 3 Bardak su eklenerek biracık tuzu ekliyoruz. Daha sonra ise 1 patates ile bir çay kaşığı pirinç ilave ediyoruz. Her geçen gün bir yenisini ekleyerek mevsimine göre sebze ekliyoruz. Örnek verecek olursak Ispanak, bir kaç yaprak maydanoz, Bir sonraki gün çeyrek enginar eklenir. Daha sonraki gün çeyrek domates eklenebilir. En son 1 çay kaşığı tereyağda ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder