Bebeğinizi Giydirmek
Anne adayları ilk aylardan itibaren heyecanla bebeklerinin gardolabını hazırlamaya başlarlar. Bu, bebeklerini sevdiklerinin ve istediklerinin bir belirtisidir. İlk aylar olmasa bile 5-6 aylıktan itibaren (en azından düşük tehlikesi olabilecek aylar geçtikten sonra), bebeğiniz için alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz. Bebek alışverişi çok zevkli olduğu kadar, masraflıdır da. Siz aşırıya kaçmadan, bütçenize uygun alışverişi tercih edin. İlk haftalarda bebeğinizi sık sık değiştirmek zorunda kalırsınız. Bunun için gerçekten fazla giysiye gerek vardır. Fakat bebekler çok çabuk büyüdükleri için, giysileri birbirlerine miras kalabiliyor. Varsa, bir yakınınızın çocuğunun küçülmüş giysilerini kullanabilirsiniz. Önemli olan sizin işinizi görmesidir. Doğumdan sonra ilk aylar, uzun süreli dışarıya çıkmanız mümkün olmadığı için, doğum öncesi alışverişinizi yeterli miktarda yapmanız önemlidir.
Bebeğinize Giysi Alırken
Bebeğinize giysi alırken kolayca giyilip çıkarılabilen ve bez değişimini kolayca yapabileceğiniz giysilerden almaya dikkat edin. İlk 6 ay boyunca en uygun bebek giysisi tulumdur. Tulum, boyundan ayak kısmına kadar önü ve ağı çıt çıtlı olması, rahat giydirilip çıkarılması ve altının rahatça temizlenmesi açısından size ve bebeğinize kolaylık sağlar.
Bebek giysileri kolaylıkla yıkanabilecek, makineye atılabilecek cinsten olmalıdır. Bebeğinizin giysilerini yıkarken ilk aylar sabun tozu kullanmaya dikkat edin. Deterjan artıklarının kalmaması için iyice durulayın. Deterjan artıkları bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Yeni aldığınız kıyafetleri yıkamadan giydirmeyin.
Bebeğiniz için seçtiğiniz giysilerin pamuklu ve yünlü olmasına dikkat edin. Bunlar, bebeğinizin vücut ısısını korumaya yardım ederler. Sentetik giysilerden kaçının. Sentetik ve naylon giysiler teri yeterince ememez ve pişik oluşumunu artırırlar.
Bebeğinizin giysilerindeki çıt çıtların, fermuarların, bebeğinizi incitecek yerde olmamasına dikkat edin. Giysilerin arkasında bulunan etiketleri kesin.
Bebeğinizin çok çabuk büyüdüğünü göz önünde bulundurarak, değişik boylarda giysi almaya dikkat edin. Bir giydiğini bir daha giyemeyebilir.
Bebeğinizin temel giysilerini şu şekilde tamamlayabilirsiniz:
2 tane hastane çıkışı. Bunların içinde zıbın, tulum, patik, önlük, şapka gibi giysiler vardır. İlk haftalar en rahat kullanacağınız takımlar bunlar olacaktır.
5-6 adet tulum. Eldivensiz tulum almaya dikkat edin. Bebeğinizin ellerini tanıması ve oynaması için ellerin açıkta kalması gerekir. Patikli tulum ilk zamanlar iyi olabilir fakat daha kısa ömürlü olurlar. Yakası ve kol ağzı kolayca açılabilen, bacak arasına kadar çıt çıtlı olan tulumları tercih edin.
7 tane fanila / badi; küçük bebeğiniz için 1-1,5 yaşına kadar badi uygun bir iç giyimdir. Yakası açık ve bez değiştirmek için ağı çıt çıtlı olduğundan işinizi kolaylaştırır.
1 adet hırka; yün olmalı fakat tüylü yünden kaçının.
2 adet yelek; yün olmalı.
3 çift çorap; lastikleri sıkı olmamalı.
1 adet hırka; yün olmalı fakat tüylü yünden kaçının.
2 adet yelek; yün olmalı.
3 çift çorap; lastikleri sıkı olmamalı.
2 adet uyku tulumu. Altından çıtçıtlı uyku tulumları, altını değiştirmeniz gerektiğinde beze kolayca ulaşmanızı sağlar. Biraz büyüdüğünde kolları ve bacakları olan bir uyku tulumu seçmeniz gerekir.
Diş çıkartma esnasında çok fazla salya akıttığı için sürekli önlük kullanacağından, muşamba değil penye önlük tercih edilmelidir. Katı besinlere geçince muşamba önlük gerekir.
Üzerinize kusmaması için omzunuza sereceğiniz kusmuk bezleri.
Patikler
Güneş başlığı ya da yün başlık
Torba eldivenler
Sokak giysileri
Üzerinize kusmaması için omzunuza sereceğiniz kusmuk bezleri.
Patikler
Güneş başlığı ya da yün başlık
Torba eldivenler
Sokak giysileri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder