20 Ocak 2015 Salı

TAY TAY





TayTay Tahta Bisiklet
Pedallı değil , üç tekerlekli değil , destek tekerlekli değil , öyleyse nasıl ?
 
TAYTAY dünyasına hoş geldiniz.
 
Avrupa’nın en çok satan çocuk bisikleti şimdi Türkiye’de.
 
TAYTAY, 2-6 yaş arası çocuklar için pedalsız bir öğrenme bisikletidir. ABD ve Avrupa’da milyonlarca seçkin aile uzun yıllardır kullanmaktadır. 
 
 
1-Çocuk güvenliği :
En önemli tercih sebebidir.Tüm parçaları sivri ve keskin kenarsız ve el-ayak sıkışmalarını engelleyecek şekilde tasarlanmıştır.
2-Kullanım kolaylığı :
Uzun süreli tecrübeler göstermiştir ki 2-6 yaş arası çocuklar pedal kullanamazlar.Pedal ile 10-15 kg lık bir bisikleti kullanmalarını beklemek  onların güç ve yeteneklerine aykırı ve tehlikelidir .Ayrıca kullanacakları bisikletin vücut ağırlıklarının 1/3 ünü geçmemesi önemle tavsiye edilmektedir.TAYTAY sadece 3,9 kg. dır.
3-Gelişime destek :
TAYTAY çok kolay ve zevkle kullanılır ve bu kolaylık çocukların özgüvenlerini arttırır.Dengede kalma ve el-ayak koordinasyonu yeteneklerini nasıl geliştirdiğini birkaç gün içinde gözle görünür şekilde farkedersiniz.
4- Dayanıklılık :
TAYTAY suya dayanıklı çok özel bir ahşap malzemeden üretilmiştir.Uzun yıllar zevkle kullanılır kardeşten kardeşe bırakılır.Suyla rahatlıkla yıkanabilir, suda kalabilir.Tam 3 yıl garantilidir.
5-Çevresel ve çocuk sağlığı faktörleri :
Özellikle plastikten yapılmış bazı ürünlere  dokunmanın dahi son derece zararlı olduğu tespit edildikten sonra tüm dünyada ahşap çocuk ürünlerine büyük bir rağbet başlamıştır.
2-6 yaş grubu çocuklarımıza bisiklet alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Hafif olmalı 
Tüm bisikletler için geçerli olan hafiflik  bu yaş grubu çocuklar için olmazsa olmaz koşuldur. Kullanım kolaylığı ve güvenliği açısından çocuk ağırlığının en fazla üçte biri ağırlığında bir bisiklet tavsiye edilir.
Kolay kullanımlı olmalı
Bize kolay gibi gelen pedal kullanmak 2-6 yaş grubu çocuklar için  kas güçleri ve yetenekleri açısından çok zor bir işlemdir. Ağır ve pedallı bisikletler  pedal çeviremeyen çocuklarımızın zorlanmalarına , düşmelerine ve bu nedenle özgüven kaybına uğramalarına ,ürkek ve çekingen olmalarına  yol açar. Bir çok yetişkin insanın küçük yaşlardaki pedal kullanmakta yaşadığı başarısız denemeler yüzünden bisiklet kullanmayı hala bilmediği gerçeğini unutmayalım.
Güvenli bir ürün olmalı
Bisikletten düşmek hiç istenmese de her çocuğun başına gelebilecek bir kazadır. 2-6 yaş çocuk bisikleti yaralanmalara  neden olabilecek sivri ve keskin kenarları olmayan bir ürün olmalıdır. Bisiklet asla sürat yapılmasına uygun bir ürün olmamalıdır.
Bisikleti taşıma
2-6 yaş arası çocuğunuz ile bisiklet kullanmak için evden çıkmanızdan  eve dönene kadar olan sürenin büyük bir bölümünde hem bisikleti hem de çocuğunuzu sizin taşıyacağınız gerçeğini göz ardı etmeyiniz. Bisiklet gezisi sizin için de  işkence değil eğlenceli bir eylem olmalıdır . Çocuğunuzun bisikleti sizin kolaylıkla taşıyabileceğiniz  kadar hafif ve aynı zamanda araç bagajları için küçük hacimli az yer kaplayan bir ürün olmalıdır.
Bisikletin hafifliği  çocuğunuzun bisiklet kullanırken karşılaştığı kaldırım,merdiven gibi engelleri tek başına aşabilmesi için de çok  gereklidir. Bisiklet, çocuğunuzun size ihtiyaç duymadan tek başına ve kolaylıkla kaldırabileceği kadar hafif olmalıdır.
Çocuğum şunu beğendi
Bisiklet almak, çocuğunuzun beğenisine bırakılamayacak kadar önemli bir seçimdir. Seçmiş olduğunuz ürün, en önemli öğrenme ve gelişim çağında olan çocuğunuz için tabii ki  büyüklerinde görüp imrendiği standart bir bisiklet olmamalıdır.
Satıcı firmalar teknik açıdan çok yetersiz ve çok ağır ürünlerede albeni kazandırmak için canlı renklerle  ve bol aksesuvarlı bir şekilde satışa sunuyorlar.Çocuğunuzun bu tip bisikletlere yönelmesi , istemesi doğaldır. Bununla beraber, alacağınız ürün çocuğumuzun  küçücük bedenine , güç ve yeteneklerine uygun öğretici ve gelişimini destekleyici bir ürün olmalıdır.
2-6 yaş arası çocuklar için  alınan standart-pedallı bisikletler birkaç başarısız kullanım denemesinin ardından uzun seneler depo ve ardiyelerde çocuğun büyümesini  beklemektedir.Kullanabileceği yaş olan 7-8 yaşlarına geldiğinde de çocuğunuza küçük kalması nedeni ile ilk bisikleti yepyeni iken  daha büyük yeni bir bisiklet daha alınması çok sık yaşanmış bir tecrübedir.
Bisiklet bir oyuncak mıdır ?
Hayır, bisiklet oyuncak değildir.Bisiklet, çok önemli  ve kullanışlı bir ulaşım aracıdır.Satın alınması ve kullanışı sorumluluk ,dikkat , alışkanlık ve bilgi gerektirir. Dünyamızda yaşanan enerji ve sağlık sorunları ile beraber bisiklet her gün biraz daha popülerleşmekte ve çok daha yaygın kullanım alanları bulmaya başlamaktadır. Ülkemizde de bu gelişmeye paralel olarak bir çok şehrimizde yeni bisiklet yolları kullanıma açılmaktadır. Çocuklarımızı bisiklet kültürü  ile tanıştırmak için en uygun yaş 2-6 yaş arasıdır.
Evde bisiklet kullanmak
Ne kadar engellemek isteseniz de 2-6 yaş arası çocuğunuz ürünü ev içinde de kullanmak isteyecektir.Bisiklet satın alırken bu olasılığı da hesaplayınız.Ev içi kullanıma uygun bir ürün olası çatışmaları önceden önler.
Size ve çocuğunuza uzun yıllar boyu bisiklet kullanabilecek kadar sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.
 Nuray Şimşek  (Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Uzmanı )
 
 
TAYTAY, 2-6 yaş arası çocuklar için pedalsız bir öğrenme bisikletidir. ABD ve Avrupa da milyonlarca seçkin aile uzun yıllardır kullanmaktadır.
3 Yıl Garantilidir
Sele ayarı yapılabilir.
Taşıma kapasitesi 40 kg’dır.
Taytay’ın  En Güvenilir Çocuk Bisikleti, Gelişimi En Çok Destekleyen Ürün gibi farklı kategorilerde bir çok ödülü bulunmaktadır 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder